5x Bijzonder Oud & Nieuw (in eigen land)

Eerlijk gezegd heb ik niet zoveel met Oud & Nieuw. Vuurwerk is absoluut niet mijn ding en ik vind het vooral zonde geld (geld waarmee je weer boeken kunt kopen). Ik ben ook niet zo van de goede voornemens, want die zijn over het algemeen na drie dagen alweer foetsie. Oud & Nieuw is dus voornamelijk een normale avond, met uitzondering dat je het niet kunt maken om om 22:00 al lekker in je warme bed te gaan liggen. 

Mijn vriend en ik zijn bijna 6 jaar samen (wauw, wat vliegt de tijd) en in de afgelopen jaren hebben wij op verschillende manieren Oud & Nieuw gevierd. Ons beste jaar was denk wel in Parijs. Wij luidden onder de Eiffeltoren, met duizenden anderen, het nieuwe jaar in. Dat was echt fantastisch.

Dit jaar wisten we, en weten we eigenlijk nog steeds niet, wat we tijdens de jaarwisseling willen gaan doen. Blijven we thuis, gaan we naar (schoon)ouders of zoeken we het toch liever nog verder van huis op? Een nachtje weg zat er helaas in verband met werk niet meer in, dus we gingen op zoek naar alternatieven die we in Nederland zouden kunnen doen. Kijk je mee wat we allemaal gevonden hebben?

De Winter Efteling
Tijdens de jaarwisseling in de Efteling open en dit wordt groots gevierd. Je kunt gewoon genieten van de vele attracties, er zullen verschillende optredens zijn en natuurlijk zijn er oliebollen en glaasjes bubbels aanwezig. De poorten zullen van 19:00 tot 01:00 geopend zijn en om middernacht luidt je op twee plekken feestelijk het nieuwe jaar in met natuurlijk vuurwerk! Meer informatie? Klik hier!

Het lijkt me dus echt heel erg gaaf om een keer naar de Efteling te gaan tijdens de jaarwisseling. Op dit moment hebben we dit wel van ons lijstje gehaald, maar misschien beslissen we dit jaar alsnog dat we last minute naar de Winterefteling gaan!

De Euromast 
Oké, voor deze belevenis moet je wel even wat geld neertellen, maar dan heb je ook wat. Vanaf deze plek heb je natuurlijk het beste uitzicht op het Nationaal Vuurwerk bij de Erasmusbrug dus het lijkt me heel erg tof om het hier een keer mee te maken. Het goedkoopste arrangement is de feestavond van 22:00 tot 02:00 en hier betaal je al €100,- voor. Niet echt een optie voor dit jaar dus, maar zeker leuk om naar te kijken! Wil je meer informatie over de arrangementen en wat er allemaal te doen is in de Euromast? Hier vind je meer!

In het Kurhaus, Scheveningen
Het Kurhaus heeft een speciaal plekje in mijn hart. Ik ben dol op Scheveningen en elke keer staar ik meerdere keren naar het prachtige hotel op de boulevard. Ik heb het geluk gehad dat ik er een keer een nachtje mocht slapen en dat was zo gaaf! Tijdens de jaarwisseling organiseert het hotel een Glitter & Gold Party en je hebt al een ticket voor €39,95! Het is voor mij alleen niet helemaal duidelijk of hier ook drinken bij in zit (waarschijnlijk niet) en daarnaast zijn mijn vriend en ik waarschijnlijk niet echt types die daar tussen passen. Dus we slaan over, maar toch. Het lijkt gaaf, toch? Meer informatie vind je hier.

Het Nationaal Vuurwerk in Rotterdam
Ik denk dat deze plek voor iedereen wel bekend is en waarschijnlijk heeft iedereen dit wel eens op televisie gezien. Het lijkt me echt supergaaf om daar ook een keer in real life te zijn. Er zijn verschillende plekken waar je het vuurwerk kunt bekijken en ook is het mogelijk om een cruise te doen. Voor dit jaar is de cruise uitverkocht, maar altijd goed om dit in je achterhoofd te houden. Op de website van Het Nationale vuurwerk vind je allerlei feesten, routes en je kunt zelf een wens invullen die aan het vuurwerk wordt bevestigd.

Vreugdevuur in Scheveningen
Zoals hierboven al stond ben ik dol op Scheveningen en stiekem wil ik hier dit jaar wel heen. Op het Noorderstrand van Scheveningen wordt niet alleen vuurwerk afgestoken, ook ga je daar met een enorm vuur het jaar uit. Afgelopen jaarwisseling was het zelfs het grootste vreugdevuur ter wereld. Het vuur was 33,42 meter hoog en aangemeld bij Guinness World Records. Op de website vind je een filmpje en de sfeer lijkt me echt fantastisch. Misschien dat we 31 december alsnog in de auto naar Scheveningen stappen!

Behoorlijk leuke activiteiten in Nederland, toch? Heb jij al een van deze leuke dingen gedaan tijdens een jaarwisseling in Nederland? Wat zijn jouw plannen voor Oud & Nieuw?

Liefs,
Marleen

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.