Leuk om te doen in Berlijn: Zoo Berlin

Eind augustus, tijdens die hittegolf, waren wij een weekend in Berlijn. Het was de tweede keer dat wij in deze Duitse stad waren, dus de bekendere bezienswaardigheden hadden we al bezocht. Ik had een lijstje met wandelingen die ik wilde maken, winkeltjes die ik wilde bezoeken en een aantal bezienswaardigheden die we tijdens ons eerste bezoek niet hebben kunnen zien. Maar op de zondag was het zo gigantisch warm dat mijn vriend en ik allebei geen zin hadden om echt de toerist uit te gaan hangen. Ik had goede dingen gehoord over de dierentuin van Berlijn dus we besloten een dagje aapjes te gaan kijken! 

De dierentuin van Berlijn, de Zoologischer Garten Berlin, ligt in het centrum van Berlijn en heeft de meest diersoorten ter wereld en een van de oudste dierentuinen ter wereld. Deze dierentuin is vooral bekend geworden door ijsbeertje Knut, die in 2011 overleed.img_3255

Die dag was het ontzettend warm, maar hierdoor ook niet heel erg druk in de dierentuin. Door de vele bomen die het park rijk zijn, liepen we veelal in de schaduw en konden we heerlijk een dagje vertoeven tussen alle dieren. Toen we naar binnen gingen, hadden we verwacht dat we na een paar uurtjes wel weer buiten te staan, maar we hebben bijna een hele dag rondgelopen in de Zoo Berlin!img_3254img_3248

De Zoo Berlin is opgedeeld in twee parken. Je hebt de ‘normale’ dierentuin en daarnaast ook een Aquarium. Je kunt een ticket kopen voor enkel de Zoo, maar ook een combiticket. Bij de ingang twijfelden we of een combiticket wilden kopen en omdat het zo warm was besloten we het wel te doen. Mocht het ons toch te warm worden konden we altijd nog naar binnen (in de hoop dat er een airco aanwezig zou zijn). We waren erg blij dat we een combikaart hebben gekocht, want we zouden het aquarium echt niet willen missen!img_3250img_3247

De dierentuin in Berlijn zit zoals gezegd midden in het centrum, maar is ook een erg rustige plek om even bij te komen van de drukte van de stad. De dierentuin is gevuld met de meest uiteenlopende soorten en je kijkt echt je ogen uit. Zelf had ik nog nooit een ijsbeer in het ‘wild’ gezien en ook de koningspinguïns heb ik voor het eerst mogen bewonderen. We hebben echt een heerlijke dag gehad, lekker rondslenterend in de dierentuin! IJsje erbij, koud drankje tussendoor: perfect!img_3249

Praktische informatie: Zoo Berlin is 365 dagen per week open en heeft verschillende openingstijden, afhankelijk van het seizoen. De tickets zijn €14,50 voor een normaal ticket en €20,00 voor een combinatieticket. Kinderen, scholieren en studenten hebben korting. Er stopt een U-Bahn bijna voor de ingang van het park (Zoologischer Garten U-Bahn stop). Meer informatie vind je op de site van Zoo Berlin.img_3253

Ben jij weleens in het buitenland naar de dierentuin geweest?

Liefs,
Marleen

You may also like

2 reacties

  1. Ik ben nooit verder gekomen dan de dierentuin van Antwerpen. 🙂 in Berlijn zou ik ook graag de dierentuin bezoeken, ik heb vaker gehoord dat het een goeie is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.