Tag: Reisdilemma’s van Gezin op reis

Ik volg een aantal reisblogs en af en toe kom je zo’n leuk artikel tegen dat je had gewild dat je ‘m zelf had verzonnen. Een tijdje geleden kwam ik 15 reisdilemma’s tegen op de blog Gezin op reis en het leek mij leuk om deze ook hier te delen. Met natuurlijk mijn eigen antwoorden. Ik heb niet alle dilemma’s overgenomen, maar wel de meeste. Kijk je gezellig mee? 

 1. Wintersport of zonvakantie?
  Absoluut een zonvakantie. Sowieso ben ik nog nooit op wintersport geweest, maar ik vind het heerlijk om lekker op het strand te liggen of met mooi weer nieuwe plaatsen te ontdekken. Misschien gaan we in de toekomst nog wel eens de sneeuw opzoeken, maar ik zou niet mijn zonvakantie er voor opgeven. dsc00166
 2. Vakantie aan de kust of een vakantie in het binnenland?
  Een vakantie aan de kust. Het strand vind ik een van de mooiste dingen die er zijn (en ik ga er veel te weinig heen, helaas) en het liefst heb ik elke vakantie een mooi strand waar je lekker kunt wandelen of kunt liggen. Ik vind het erg leuk om schelpjes te zoeken. Dat zorgt echt voor een klein geluksmomentje elke keer! 13662594_10153827226676242_485540349_o
 3. Europees eten of Aziatisch eten?
  Mmm.. hoe definieer ik hier Europees eten en Aziatisch eten? Ik ben op zich niet echt fan van kruiden en op vakantie naar Bali en Sri Lanka at ik voornamelijk westers eten. Als je kijkt naar Europees eten in de zin van pizza, lekkere patat en zo dan ga ik zeker voor Europees eten. Ik ben niet zo’n held in het proberen van nieuw eten en zeker niet op vakantie. Ik ben altijd een beetje bang dat je ziek wordt en hierdoor een stuk van je vakantie moet missen of overslaan.Foto hamburger berlijn
 4. Actieve vakantie of luiervakantie?
  Een combinatie tussen beide. Voordat wij naar Bali gingen, hadden we elk jaar een heerlijke luiervakantie. Bijvoorbeeld twee weken lekker genieten in Turkije en dan twee dagen bijvoorbeeld een excursie doen. Heerlijk vond ik dat. Ik las heel wat boeken en lag ook regelmatig te dobberen op een luchtbedje. Maar sinds Bali hebben wij twee redelijk actieve vakanties gehad en dat was ook fantastisch. We hebben erg veel gezien, maar tegelijkertijd ook een aantal dagen lekker geluierd aan een strand. Dus een combinatie tussen een actieve en luiervakantie zal voor ons de perfecte vakantie zijn! img_4395
 5. Azië of Afrika?
  Van Afrika heb ik nog niet echt veel gezien, maar Zuid-Afrika staat echt heel hoog op mijn Bucketlist. Wij zijn nu twee keer naar Azië geweest en beide landen waren werkelijk prachtig en er zijn ook nog heel veel landen die ik daar zou willen bezoeken, bijvoorbeeld Thailand, Cambodja, Vietnam en Japan. Maar als ik nu op vakantie zou gaan zou dat definitely Afrika zijn!img_5214
 6. Barcelona of Rome?
  Ik heb het geluk dat ik in beide steden ben geweest (in Rome zelfs twee keer) en ik kan hier echt niet uit kiezen. Barcelona trekt mij heel erg en ik zou graag daar nog een keer voor een langere periode heen willen, maar ook Rome is geweldig. Beide steden wil ik nog een keer aan mijn vriend laten zien, omdat ze allebei echt hele mooie dingen hebben. Maar wederom, als ik nu mijn koffer mocht pakken, gaat de reis toch naar Barcelona.dsc00566
 7. 3 weken kamperen of 1 week luxe hotel?
  Ha, die is makkelijk! Absoluut één week in luxe hotel! Ik hou dus zo niet van kamperen dus ik ga liever één week weg, dan drie weken! Geef mij maar een lekker bed, een warme douche en ramen, haha! p1020556
 8. Stedentrip of natuurvakantie?
  Ik ben dol op stedentrips, dus ook dit is niet zo heel moeilijk. Het liefst ontdek ik elk jaar meerdere nieuwe steden! Maar in Sri Lanka hebben wij ook erg mooie wandelingen gemaakt door de natuur en ook dit is zeker voor herhaling vatbaar. Misschien weer een mix tussen deze twee? p1020325
 9. Wereldreis of de wereld in meerdere keren?
  Ik zou de wereld graag in meerdere keren ontdekken. Zo heb je steeds weer iets om naar uit te kijken en ben je niet heel lang weg van huis. Ik vind het heerlijk om vakantie te gaan, maar vind het ook heerlijk om weer thuis te komen en om gewoon in je eigen huis te zijn.
 10. Auto of vliegtuig?
  VLIEGTUIG, sowieso! Ik heb zo’n hekel aan autorijden! Na twee uur ben ik er klaar mee en dan moet je vaak nog heel wat kilometers maken. Nee, geef mij maar lekker het vliegtuig. Daar maakt het mij niet uit hoe lang ik moet zitten. foto kopje vliegtuig
 11. Backpacken of cruisen?
  Cruise! 🙂 Ik neem altijd te veel mee dus mijn bagage zou niet eens in een rugtas passen, maar ik vind het ook heerlijk om een beetje luxe te hebben. Natuurlijk kan dat met backpacken ook wel, maar ik denk dat niet echt de bedoeling is van backpacken. Zet mij maar lekker op een schip waarbij ik af en toe ook nog eens iets zie. Een cruise maken staat trouwens ook nog op mijn bucketlist. Misschien niet bovenaan, maar ik wil ooit nog wel eens een mooie cruise maken!
 12. Alles regelen of op de bonnefooi?
  Ik moet van te voren alles geregeld hebben. Als ik van te voren niet alles vast heb staan word ik echt gestrest. Ik zou best op de bonnefooi willen vertrekken en pas op Schiphol een vliegticket boeken, maar ik zou dat echt niet kunnen. Ik heb ook altijd een hele lading papier bij me waarop alles staat geregeld.p1020919
 13. Roadtrip of op 1 plek blijven?
  Er zijn nog wel een aantal roadtrips die ik wil maken, maar om de relaxte vibe van een vakantie te ervaren vind ik het denk ik toch wel prettig om op één plek te blijven. In Sri Lanka hebben wij een prachtige trip gemaakt met een privéchauffeur (en hij was fantastisch!), maar het was toch niet altijd even makkelijk. We leefden praktisch uit een koffer en dat was niet altijd leuk. Als je naar een land dat te groot is om op één plek te blijven, moet je wat natuurlijk. Maar in de gevallen dat het wel gewoon kan, boek ik één hotel!13613591_492475677609642_7211913072676556326_o

Ga jij de tag ook invullen? Let me know, vind ik leuk!

Liefs,
Marleen

You may also like

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.