Dingen die ik altijd meeneem op reis

Als ik op vakantie ga ik neem ik altijd teveel mee. Teveel kleren, teveel beautyproducten, teveel schoenen. You name it. Mijn koffer zit altijd te vol. Vandaag deel ik mijn vaste paklijst, alles wat altijd een plekje krijgt in mijn koffer of handbagage. Kijk je mee? img_3648

Een paspoort mag natuurlijk niet ontbreken als je een reisje naar het buitenland gaat maken. Onze paspoorten berg ik altijd in dit leuke mapje van Paperchase op. Door de felle kleuren vind je dit hoesje snel terug in je (natuurlijk overvolle) tas en blijven de paspoorten ook netjes bij elkaar. Daarnaast kun je ook nog eventueel belangrijke pasjes in het mapje opbergen.

img_3647

Bij een stedentrip neem ik vooral mini’s mee. Voornamelijk omdat ik niet meer nodig heb, maar daarnaast mag je bij vliegreizen flesjes van maximaal 100 ml meenemen. En het neemt natuurlijk minder ruimte in beslag! Bij verre reizen heb ik altijd een huge toilettas bij me met de halve Kruidvat. Ik neem ook altijd een paar neutrale nagellakjes mee. Kleurtjes die bijna overal bij passen zodat je niet elke dag een ander kleurtje moet aanbrengen.

img_3646

Boeken mogen natuurlijk niet ontbreken en ik heb daarom ook echt altijd mijn e-reader mee. Als ik een ‘grote’ vakantie maak, heb ik ook altijd nog een paar boeken bij me, maar over het algemeen volstaat mijn dierbare e-reader. Ik kan er een heleboel boeken opzetten en ik heb nooit genoeg tijd om ze allemaal te lezen.

Ook zit er altijd een notitieboekje in mijn tas of koffer. Het is altijd handig om papier (en natuurlijk een pen) bij de hand te hebben, zodat je altijd een leuk idee voor een artikel of verhaal kunt neerpennen. Vakantie is voor mij altijd het geschikte moment om met nieuwe ideeën te komen.

img_3645

Wat is een vakantie zonder een reisboekje? Vooral op een stedentrip neem ik altijd een handig boekje mee om geen enkele leuke hotspot te missen. Ik ben vooral een groot fan van de 100%-boekjes (ze heten nu trouwens ‘Time to momo’) en deze boekjes geven net wat extra’s aan je stedentrip. Het nieuwste boekje van New York staat ook al op mijn wishlist voor mijn verjaardag! Naar Sri Lanka hadden wij geen boekje bij ons, maar bij onze volgende vakanties neem ik vanaf nu zeker altijd een boek van de bestemming mee.

Als ik op reis ga ben ik altijd heel goed voorbereid. Ik heb altijd meerdere A4’tjes bij me waar allerlei bezienswaardigheden en leuke restaurantjes staan. Op deze manier heb ik van te voren al duidelijk wat ik allemaal wil zien en gaan doen (en heb ik de openingstijden ook al bij de hand) en zo mis ik geen leuke hotspots. De reisboekjes gebruik ik dan vooral voor een mooie stadswandeling of voor minder bekende spots. Altijd leuk, natuurlijk!

img_3644

Tasjes! Nooit vergeten, ha! Als ik op vakantie ga heb ik altijd een extra tas bij me. Een tote bag is nooit weg, je propt hem ergens tussen en je kunt ze bijna overal gebruiken! Dagje strand? Middagje winkelen? Een tote bag is altijd makkelijk. Daarnaast heb ik ook altijd een klein tasje bij me waar mijn telefoon en een kleine portemonnee in past, voor als je ‘s avonds gezellig naar een restaurantje wilt gaan.

De drie rechtse tasjes zitten altijd standaard in mijn koffer en worden altijd gebruikt als we naar het zwembad of naar het strand gaan. In de grootste bewaar ik mijn boek of e-reader zodat deze niet nat wordt of beschadigd raakt. De middelste heeft het doel om alle flesjes zonnebrand bij elkaar te houden. Je tas wordt op deze manier niet smerig en alles blijft handig bij elkaar. Het kleinste tasje gebruiken we niet altijd, maar is altijd handig voor je kamersleutel en wat kleingeld. Deze tasjes zijn bijna elke zomer als set bij de Primark te koop voor een paar euro.

Dingen die ik verder altijd meeneem:

  • Camera. Een camera mag natuurlijk niet ontbreken. Wij nemen standaard altijd twee camera’s mee. Een ‘goede’ waar je mooie en scherpe foto’s mee kunt maken en een simpele variant. De simpele variant is vooral handig bij activiteiten zoals raften of klimmen. O, en natuurlijk de oplader! Het zou toch zonde zijn als je prachtige foto’s wil maken en dat je camera dan leeg is!
  • Studentenkaart. Als je nog student bent, is het zeker aan te raden om je studentenkaart mee te nemen. Vooral bij Europese steden krijg je bij veel attracties korting (dit kan soms zelfs oplopen tot 50%).
  • Plastic zakjes. Dit klinkt misschien stom, maar ik heb altijd een paar plastic tasjes in mijn koffer zitten. Handig als je even snel wat moet meenemen, maar ook handig voor de vieze was! Zo heb je geen vieze sokken tussen je schone kleding liggen.
  • iPad. De iPad is niet direct een must, maar wel handig als je even iets wilt opzoeken en je scherm van je telefoon net iets te klein is. Als je lang moet vliegen is het altijd fijn om een iPad (of andere tablet) mee te nemen en hier een leuke film op te kijken.

Wat neem jij altijd mee op vakantie?

Liefs,
Marleen

 

You may also like

2 reacties

  1. Jaren geleden zijn we, met rugzak op, door Thailand getrokken. Destijds had ik nog geen ereader, en om ruimte te besparen hadden we wat dwarsliggertjes mee. Een Nederlandse vrouw zag mij daar in lezen en hoopte dat ik wilde ruilen. Zij was lang op reis en “hunkerde” naar een Nederlandstalig boek. Dus.. Ruilen dan maar. Ze stelde voor een boodschap in het boek te schrijven en dan weer verder door te geven. Ik vond dat zo’n leuk idee. Nu neem ik altijd wel een boek mee, naast mijn ereader, en laat deze dan onderweg achter. Ik schrijf dan mijn naam erin, op welk tijdstip en plaats ik het boek achterlaat en nog een leuke tip van die plaats. Dan gaat zo’n boek vast de hele wereld over….

    1. Dat is echt superleuk! Ik ben alleen zo gek op mijn boeken dat ik het denk ik niet over mijn hart kan verkrijgen om het boek achter te laten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.