Kookmuts: Recepten die ik ooit nog wil maken

Ik heb een hekel aan koken. Zo, dat is eruit! Ik vind het echt verschrikkelijk om in de keuken te staan. Ik ben er slecht in (zelfs de browniemix van de Dr. Oekter mislukt, ja echt!) en ik vind het ook een beetje tijdverspilling. Maaaaar… ik hou wel van eten, ha! En ondanks dat ik niet van koken hou vind ik het wel leuk om allerlei recepten op te zoeken. Ik heb ook een hele berg kookboeken en mijn feed van Bloglovin’ staat dagelijks vol met leuke kookblogs. Ik heb een speciaal bord op Pinterest en ook een speciale map op Bloglovin’. Toch maak ik zelden iets van deze recepten. De excuses die ik hiervoor heb? Teveel ingrediënten, te weinig tijd of te moeilijk. Ik heb besloten om te komende tijd minimaal één keer per maand een van deze leuke recepten te maken.

Noot: De afbeeldingen die bij de recepten staan komen van de foodblogs! 

img_3624Donut koekjes van Cakeje van eigen deeg
Zien deze koekjes er niet über schattig uit? Vroeger vond ik het altijd hartstikke leuk om koekjes te maken (nog steeds eigenlijk) en ik heb nog een pak om koekjes te maken in de kast staan. Ik heb bijna alles in huis dus binnenkort ga ik deze leuke koekjes zeker maken. Denk ik. Hoop ik.

img_3623

Salade met ei, (vega) kipschnitzels, truffelmayo, parmazaanse kaas, komkommer en croutons van Gewoon van een studentje ‘s avonds eet. 
Ik ben dol op maaltijdsalades, maar wij hebben eigenlijk maar twee varianten. Daarom ben ik altijd onbewust op zoek naar nieuwe recepten voor een lekkere maaltijdsalade. Deze kwam ik tegen op de blog van Leonie en deze komt zeker een keer bij ons op het menu. Misschien deze week?

img_3622

Chocoladetaart met salted caramel van Cakeje van eigen deeg
Ik heb nog nooit een taart gebakken, tenminste niet echt een taart-taart. Natuurlijk heb ik wel eens een appeltaart gebakken en ook heb ik vaak genoeg een kwarktaart gemaakt. Maar nog nooit heb ik zelf een taart gemaakt waarin je laagjes en dergelijke moet maken en de taart mooi kunt opmaken. Ik moet ook eerlijk zeggen dat ik niet een heel grote fan ben van chocoladetaart (al ben ik wel verzot op brownie). Maar deze taart ziet er echt heerlijk uit dus ik denk dat ik deze wel een keer wil maken. Misschien voor mijn verjaardag in november?

img_3625

Pizza met kip en paprika van Lekker & Simpel
Oehh.. ik houd van pizza! ♥ Ik ben vooral een groot fan van de pizza van de Domino’s met kip, paprika en nog wat zooi. Het lijkt me best leuk om zelf een keer een pizza te maken en al helemaal met deze lekkere ingrediënten. Het lijkt niet moeilijk en ziet er erg lekker uit! Binnenkort maar eens proberen dan maar? Sowieso zijn de recepten van Lekker & Simpel altijd een succes, ken jij hun blog al?

img_3626

Kruidnoten fudge van Lekker & Simpel
Eigenlijk wilde ik deze vorig jaar al maken, maar daar kwam van alles tussen en opeens wat Sinterklaas alweer verdwenen. Nu wil ik deze fudge echt gaan maken! Zal ik het maar in mijn agenda zetten?

Welke recepten wil jij nog graag maken? Ben jij een keukenprins(es)?

Liefs,
Marleen

You may also like

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.