Guest: De Olympische Spelen van dichtbij

Het is alweer een paar weken geleden dat de Olympische Spelen in Rio zijn afgelopen en ook de Paralympische spelen zijn ondertussen geëindigd. Heb jij het gevolgd? Ik heb een aantal wedstrijden vanaf de bank meegekeken en ondanks dat ik niet zoveel met sport heb, vond ik het toch behoorlijk spannend! Zelfs vanaf de bank liep de spanning op, maar hoe moet dat zijn als je daadwerkelijk in Rio de Janeiro bent? Mijn vriendin Feline was in Rio tijdens de Olympische Spelen en vandaag vertelt ze hoe dat was.

Wat was de reden dat je in Rio was tijdens de Olympische Spelen?
Mijn zus en haar vriend deden mee met de Olympische Triatlon.img_3549

Wat betekenen de Olympische Spelen voor jou?
Als klein meisje vond ik het geweldig om naar al de verschillende sporten op televisie kijken. Nu mijn zus zelf topsporter is en ik weet wat alle sporters moeten doen en laten om daar te komen kijk ik met nog meer respect naar de Olympische sporters.img_3554

De meeste mensen zien wedstrijden vanaf de bank thuis. Hoe is het om zo’n spannend moment tussen al die supporters mee te maken?
Het is heel anders dan thuis op de bank zitten. Het voordeel van televisie is dat je een wedstrijd van begin tot eind helemaal kan zien en dat gaat bij een sport als triatlon niet als je aan de kant staat. Wat je er wel voor terug krijgt is een fantastische sfeer en de kans om alle sporters in het echt te zien.img_3548

Hoe zag jouw dag eruit toen je zus haar wedstrijd had?
De wedstrijd begon om 11 uur ’s ochtends en voor die tijd ben je zo druk met je zenuwen dat je niet veel anders doet dan ronddwalen op het wedstrijdterrein. Ik had het geluk nog even met mijn zus te kunnen spreken voor de wedstrijd om haar succes te wensen en ben toen aan het parcours gaan staan om haar aan te moedigen. Hoe langzaam de tijd voor de wedstrijd kruipt, hoe snel de tijd gaat als eenmaal het startschot is gegaan.img_3550

Je zus finishte uiteindelijk als 10e. Wat voelde je toen je dit hoorde/zag?Apetrots uiteraard! Niet veel mensen kunnen zeggen dat ze tiende zijn geworden op een Olympische spelen. Toch voelt het ook een beetje raar: je weet hoe hard iemand er jaren voor heeft gewerkt en na twee uur is het dan voorbij.img_3553

De Olympische Spelen speelden zich in heel Rio af. Hoeveel zie je hiervan?
Best veel! Voordat we vertrokken waren we, met name door de media, gewaarschuwd dat Rio zeer onveilig was en dat het Zika virus erg gevaarlijk was. Toen ik er was zag ik geen muggen en daarnaast heb ik me niet onveilig gevoeld. Ja er lopen militairen rond met grote geweren en je kan als het donker is bepaalde wijken beter niet ingaan, maar al met al is het een prachtige stad waarbij de horror-verhalen grotendeels onwaar zijn.img_3552

De belangrijkste reden dat je in Rio was was natuurlijk de Olympische Spelen, maar wat heb je nog meer gedaan in deze stad?
Ik ben naar het Christusbeeld gelopen, heb de Favela Santa Marta bezocht (de sloppenwijk waarin Michael Jackson zijn videoclip van het nummer ‘They don’t care about us’ heeft opgenomen).

We hebben opp het strand van Copacabana gelegen en op de Selarón trappen gelopen (de trap met alle kleurrijke tegeltjes). Daarnaast is het gewoon een prachtige stad om in rond te lopen.img_3551

Hoe zou jij je reis naar Rio in één woord samenvatten?
Verbazingwekkend.img_3555

Heb jij wel eens de Olympische Spelen van dichtbij meegemaakt?

Liefs, Marleen (en natuurlijk ook van Feline!)

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.