Leuk om te doen: najaar 2016

We zitten ondertussen alweer in september! De zomervakantie is helaas alweer een tijdje voorbij, scholen en studies zijn weer begonnen en we zitten weer helemaal in het ritme van het dagelijks leven. De dagjes uit, heerlijke dagjes strand en lekker buiten zitten hebben we gedag gezegd. Gelukkig heb ik een paar leuke activiteiten gevonden waarmee je de druilerige herfst ook met gemak doorkomt! 

Musicals
In Nederland draaien er altijd ontzettend leuke musicals. Waar kun je lekker genieten van prachtige zang en mooie optredens als het straks kouder wordt? Precies, in het theater! Er draaien verschillende musicals op dit moment (en in het najaar) in Nederland en ik heb ze voor je op een rijtje gezet:

  • Heb jij vroeger ook het boek ‘Spijt’ van Carry Slee gelezen? Nu draait er een ware musical van dit indrukwekkende boek in Nederland. Je kunt deze musical sowieso tot november nog bewonderen in verschillende theater door Nederland. Bekijk hier de speellijst.
  • In oktober speelt deze musical alweer 6 jaar in Nederland (langst lopende musical ooit in onze landje) en er is alweer verlengd tot december! Ik heb het natuurlijk over Soldaat van Oranje. Dit is een musical die echt iedereen gezien moet hebben (ik heb ‘m zelfs 2x gezien!). Voor meer informatie of om kaarten te kopen, neem dan hier een kijkje.
  • Vanaf oktober is de musical The Lion King weer terug in Nederland en je kunt ‘m zien in Scheveningen. Wij hebben onze tickets al een tijdje geleden gekocht en ik kan niet wachten om deze musical te zien. Hier kunt je kaartjes kopen.

Er draaien natuurlijk nog veel meer musicals in Nederland (waaronder The Bodyguard en Hair) die je kunt gaan kijken bekijken in de komende herfst en wintermaanden. Helaas zijn musicals niet goedkoop, maar heb je wel eens op Marktplaats gekeken? Daar kun je soms goedkope tickets scoren voor te gekke musicals!image

Walibi Fright Nights
Een pretpark bezoeken is altijd leuk, maar naar mate het kouder wordt ga je denk ik toch liever iets anders doen. Zelf ga ik liever ook niet in een achtbaan zitten als het maar een paar graden buiten is. Maar toch maak ik af en toe rondom het einde van oktober een uitzondering. In oktober organiseert Walibi Holland elk weekend op vrijdag, zaterdag en zondag ‘s avonds de Fright Nights georganiseerd. Je kunt ‘s avonds lekker spoken door het park, je keel schor gillen in een van de spookhuizen of gewoon ‘s avonds in alle attracties gaan! Echt een aanrader om met een groep vrienden te gaan doen!
Kijk hier voor alle informatie zoals openingstijden, entreetickets en leuke filmpjes. 

Bijwonen van opnames van tv-programma’s 
Iets wat ook ontzettend leuk is om dit najaar te gaan doen is het bijwonen van opnames van tv-programma’s. Vaak is dit gratis en soms win je zelfs nog iets! De afgelopen jaren hebben mijn vriend en ik een aantal keren in het publiek gezeten bij verschillende shows. Zo hebben we een keer in het publiek gezet bij De jongens tegen de meisjes (waar ik een bon won van Rivièra Maison) en afgelopen juli zaten we in het publiek bij Rad van Fortuin. Het is heel makkelijk om je hier voor op te geven. Via deze site kun je je inschrijven en krijg je een mail als ze mensen zoeken. Wil je liever actief mee doen aan een programma dan kun je op deze website kijken of ze nog ergens kandidaten zoeken! Extra tip: Op de websites van de zenders zelf komen ook vaak genoeg oproepen voorbij dus ook dat kun je in de gaten houden!imageimage

Escape rooms
Iets wat je altijd kunt doen, ongeacht het weer, is een te gekke escape room! Wij hebben al heel wat escape rooms gedaan in Nederland en de een is nog leuker en spannender dan de andere! Ga met een groepje vrienden of je familie proberen uit te breken uit een van de honderden escape rooms die Nederland rijk is! Onze top 3 tot nu toe? De Escape World in Amsterdam, Escape room de Stolp in Apeldoorn en Escape Room Twente in Diepenheim! Zeker die laatste was ontzettend gaaf!
Tip: Kijk op Groupon of ticketveilingen voor goedkope vouchers voor een leuke belevenis! imageimage

Wat zijn jouw plannen voor dit najaar? Heb jij nog leuke tips? Laat het weten in de comments!

Liefs,
Marleen

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.