6x Zwolle

Als ik ga winkelen in een stad vind ik het altijd leuk om naar de bekende winkels te gaan, maar ook de minder bekende winkels breng ik graag een bezoekje! Gisteren ging ik samen met mijn vriend een middagje winkelen in Zwolle en vandaag deel ik je 6 tips met winkeltjes en restaurantjes die je niet mag missen! 

imageWaanders in de Broeren
Ik denk dat alle boekliefhebbers deze boekwinkel wel kennen: Waanders. Je weet wel, die boekwinkel in de kerk! Shame on me, maar ik was er tot gisteren nog nooit geweest. Maar wat is ie mooi! Deze boekwinkel verkoopt naast boeken en tijdschriften ook leuke accessoires, mooie kaarten en luxe notitieboekjes. Daarnaast kun je ook neerstrijken in het café om onder het genot van een kopje koffie je boekenbuit te bekijken. Perfect toch? Als je in Zwolle bent, moet je hier zeker een kijkje gaan nemen (ook als je niet zo’n boekenwurm bent).
Waanders vind je op Achter de Broeren 1-3. 

imageSøstrene Grene
Deze winkelketen uit Denemarken opent steeds meer winkels in Nederland en heeft al een filiaal in Zwolle. Als je in de buurt bent moet je hier zeker een kijkje gaan nemen, want ze hebben hier te leuke spulletjes! Je vindt hier alles van schrijfwaren tot keukenspulletjes, maar je kunt hier ook slagen voor leuke accessoires voor in huis! De winkel is alles behalve duur en heeft erg leuke prijsjes (bijvoorbeeld €2,82 of €0,58). Het is bijna onmogelijk om hier zonder iets te kopen weer naar buiten te gaan!
Søstrene Grene is gelegen aan de Melkmarkt 28. 

Stadscafé Blij
Bij een dagje winkelen hoort natuurlijk lekker lunchen! Wij begonnen ons middagje bij Stadscafé Blij. Eerlijk gezegd was dit ongeveer het eerste tentje wat we tegenkwamen (want we hadden honger!) en we hebben hier absoluut geen spijt van gehad! Ik had een heerlijk brood met carpaccio en mijn vriend had een brood met warme beenham. Beide waren echt overheerlijk en zeker te aan te raden. Helaas heb ik geen foto want ik kon niet wachten om te beginnen (like a said: honger!).
Stadscafé Blij vind je op de Grote Markt. 

Deze foto is afkomstig van de website van Pistache
Deze foto is afkomstig van de website van Pistache

Pistache
Voordat we in de auto stapten had ik eerst nog een paar leuke tips opgezocht online. Via verschillende websites en blogs kwam ik de mixstore Pistache tegen. Pistache is een ontzettend leuke winkel waar ze allerlei verschillende dingen en merken verkopen. In het pand vind je een leuk snoepwinkeltjes waar ze allerlei lekkers verkochten, je kunt er koffie drinken in het cafeetje en ook kun je kleding en leuke accessoires kopen. Helaas heb ik niets gekocht, maar ik ben erg blij dat we even naar binnen zijn geweest. Aanrader!
Pistache ligt aan Eiland 9.

imageIJssalon Salute
Het was gisteren nog erg lekker weer en dus perfect voor een ijsje! In de buurt van de Diezerpoort vind je ijssalon Salute. Ze hadden hier ontzettend veel smaken en erg moeilijk om twee smaken uit te kiezen. Uiteindelijk eindigde ik met een horentje met twee bolletjes, namelijk witte chocolade en oma’s appeltaart. Helaas vond ik de laatst genoemde niet echt lekker maar de bol witte chocola was heerlijk!
IJssalon Salute vind je aan de Diezerstraat 121.

Ingeburgerd
Bij deze spot speel ik een beetje vals, want hier zijn we niet geweest. Maar… ik wilde er wel graag heen, ha! Ik ben dol op hamburgers en had van te voren een leuke hamburgertent opgezocht. Al snel kwam ik bij Ingeburgerd uit. Helaas zijn wij eerder vertrokken dan de planning, dus zijn we niet meer uiteten geweest. De volgende keer ga ik hier zeker eten!
Ingeburgerd vind je aan de Nieuwe Markt 25. 

Ben jij al eens in Zwolle geweest? Ik ga zeker nog eens terug!

Liefs,
Marleen

P.s. Ik ben nog niet echt gewend om overal foto’s van te maken, dus helaas niet zoveel zelfgemaakte foto’s! 

You may also like

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.