Mijn voorbereiding voor New York

Vorige week deelde ik mijn ultieme travel bucket list en daarin gaf ik al aan dat wij een reis naar New York aan het plannen zijn. Op dit moment hebben we een datum uitgekozen, een hotel op het oog en ook de vliegtickets staan gereed om geboekt te worden. Nu begint het allerleukste van de voorbereiding: op zoek naar de leukste bezienswaardigheden en hotspots! 

Natuurlijk willen we alle bekende bezienswaardigheden van New York bezoeken: het Vrijheidsbeeld, Top of the Rock, het Empire State Building, Times Square, Central Park, Fifth Avenue en natuurlijk Broadway. Maar er zijn ook minder bekende plekjes die ik graag zou willen ontdekken in de week dat wij in New York zijn. De afgelopen jaren heb ik al verschillende boekjes verzameld, blogposts van andere bloggers opgeslagen en ook heb ik een New York-bord op Pinterest.nyc-library

Vijftig dingen om te doen in New York City!
Ik volg al een tijdje de blog Travellust van Lisette en daar kwam ik dit artikel tegen. In dit rijtje staan bekende bezienswaardigheden, maar ook leuke tips om je even als een echte New Yorker te wanen. Dankzij dit artikel heb ik de volgende spots en activiteiten op mijn lijstje gezet:

  • Een bezoekjes brengen aan de New York Public Library (als boekenwurm kan ik dit natuurlijk niet aan mij voorbij laten gaan)
  • De zonsondergang bekijken op een van de skybars
  • Wandeling maken door Wallstreet
  • In het donker het Empire State Building beklimmen
  • Een kerkdienst en meezingen met het gospelkoor à la Sister Act.

Ik denk dat ik het hele lijstje van Lisette maar ga printen want er staan een heleboel leuke activiteiten op!nyc-broadway

Foodhallen in New York 
Begin juli plaatste Culy een artikel met de leukste foodhallen in New York. Wij zijn dol op foodhallen, want: eten! De foodhallen zullen niet direct bovenaan ons lijstje staan, maar ik houd ze zeker in mijn achterhoofd. We moeten toch eten en als we in de buurt zijn van een leuke foodhall zullen we zeker een kijkje gaan nemen!

19 originele dingen die je in New York kunt doen
Blogger Femke ging vorig jaar in september een maand naar New York en deelde in verschillende artikelen hoe haar avontuur is geweest. In dit artikel deelt ze echt geweldige tips! Zo heb ik de website 1iota.com opgeslagen in mijn favorieten en zal ik waarschijnlijk in januari elke dag kijken of er leuke (gratis!) tickets op staan voor de periode dat wij in New York zijn. Ook wil ik nu heel graag naar het American Museum of National History (je weet wel, van dit films) en (misschien) een designer-tas kopen bij Century 21.

Het restaurant Ellen’s Stardust Diner kwam ik ook al bij Travellust tegen en als dit restaurant op twee (favorite) blogs wordt genoemd, moeten we wel een kansje wagen toch?

We willen heel erg graag naar een musical op Broadway (het liefst Chicago) en Femke gaf hiervoor twee tips. Ook die staan natuurlijk op mijn lijstje!nyc-grand-central-station

Mijn New York-bord op Pinterest ♥
Op dit moment staan er nog niet heel veel pins op mijn bord, maar de komende maanden zullen er hier heel veel bijkomen! Ik heb een pin met allerlei locaties waar films zijn opgenomen, zoals Home Alone 2, The Devil Wears Prada en Breakfast at Tiffany’s.

Ook heb ik een pin met 30 gratis dingen om in NYC te doen, zoals bijvoorbeeld Bryant Park, Grand Central Station, St. Patricks Cathedral en MoMa (op vrijdags is het tussen 16:00 en 20:00 gratis). Erg veel leuke tips die ook nog een beetje rekening houden met je portemonnee, ha!

Ik heb ook een pin met 39 wandelingen die je zelf kunt maken. Zo hoef je niet met een grote groep mee te lopen en kun je je dag helemaal zelf indelen. Lopend is toch de manier om een stad het best te verkennen!nyc-high-lane

Ook vond ik de High Line, China Town en Little Italy tegen tijdens met zoektocht voor onze trip naar New York. Mijn lijstje is al lang, maar ik durf te wedden dat er nog heel veel bij komt!

Heb jij nog tips? Welke bezienswaardigheden en spots moeten we echt bezoeken als we in New York zijn?

Liefs,
Marleen

 

You may also like

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.