Boekenkast tour

Een mooie boekenkast, wie houdt er niet van? Ik ben dol om naar mijn eigen boekenkast te kijken. Soms kan ik gerust een paar minuten kwijlend naar mijn kast staren, ha! Maar ik ben er ook dol op om andere boekenkasten te bekijken. Af en toe struin ik Pinterest af voor inspiratie voor de mooiste boekenkasten en ook blogposts van andere bloggers bekijk ik uitgebreid. Vandaag geef ik je een kijkje in mijn boekenkast!

Toen mijn vriend en ik gingen samenwonen kocht ik twee normale Billy’s en één ‘halve’ van de Ikea. Ik was (en ben nog steeds) intens gelukkig met mijn halve wand vol boeken. Maar de laatste tijd kwamen er veel boeken bij en begon ik met proppen. Boeken lagen kriskras en scheef in mijn kast en elke keer dat ik er naar keek ergerde ik me mateloos. Maar een boekenkast uitzoeken is geen taakje waar je met een uurtje klaar mee bent. Tenminste, ik niet. Ik geef elk boek afzonderlijk aandacht en dat kost nou eenmaal tijd. In augustus nam ik eindelijk een middag voor mezelf en begon met opruimen.

Zo zag mijn boekenkast er voor het opruimen uit (behoorlijk rommeltje, vind je niet?)imageimage

Van te voren had ik een lijstje gemaakt waarop ik aanstreepte hoeveel boeken ik in totaal in mijn kast had staan, hoeveel ongelezen boeken enzovoort. Een voor een haalde ik mijn boeken uit de kast en maakte stapeltjes aan de andere kant van de kamer.imageimage

Ik zocht alle boeken uit. Ik maakte stapeltjes met boeken die ik weg wilde doen, die anderen misschien nog zouden willen en die natuurlijk weer terug de kast in gingen. Uiteindelijk heb ik alle boeken zo’n drie keer in- en uitgepakt, maar na paar uur werk was ik tevreden. Het bleek niet helemaal te passen zoals ik het in mijn hoofd had, maar voor nu laat ik het zo staan. Toen mijn vriend thuis kwam hebben we na wat overleg besloten om nog twee lage kasten over een maand erbij te kopen! YES!

Kijk je mee naar het resultaat?image image image image image image

Ik bleek 216 boeken in mijn kast te hebben, waarbij ik de boeken van mijn vriend niet heb meegerekend. Hiervan zijn er 56 ongelezen. Nu zijn dat er meer omdat ik in augustus een heleboel boeken heb mogen ontvangen, maar ik denk dat ik nog steeds rond de 60 ongelezen boeken zit. Valt mee, toch?

Wat vind je van mijn boekenkast? Hoe zit jouw boekenkast eruit? Ik ben erg benieuwd, deel ze op de socials en tag mij. Vind ik leuk!

Liefs,
Marleen

You may also like

2 reacties

    1. Dankjewel! 🙂 Nee, nog niet! Ik lees eigenlijk nooit in het Engels, maar ik kocht dit boek in een prachtige boekwinkel in Parijs (voornamelijk omdat ik de cover zo mooi vond, #shameonme!)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.