Tips om alles uit je stedentrip te halen

Ik ben dol op reizen en vind het helemaal te gek om regelmatig een leuke stedentrip te maken. Ondertussen heb ik al veel Europese steden bezocht en als een ware toerist de stad ontdekt. Ik wil niet zeggen dat ik meteen een expert ben op het gebied van stedentrips, maar na ongeveer 12 reisjes heb ik genoeg ervaringen opgedaan om jullie wat tips te geven om alles uit je stedentrip te halen! 

Yes! Je hebt besloten om een leuke stad in Europa (of daarbuiten) te gaan bezoeken. Weet je al waar je heen gaat? Heb je al een datum geprikt? Dan is het nu het punt om op zoek te gaan naar vliegtickets of treintickets (indien nodig natuurlijk) en een leuk hotelletje! Lees de volgende tips om alles uit je stedentrip te halen!foto kopje vliegtuig

  1. Je hebt een bestemming uitgekozen en je gaat kijken hoe je deze bestemming kunt bereiken. Ga je met de trein of met het vliegtuig? Kun je misschien zelfs met de auto? Kijk bijvoorbeeld naar Berlijn. Je kunt met de trein of zelfs met het vliegtuig gaan, maar als je een auto tot je beschikking hebt kan het ook voordelig zijn om met de auto te gaan. Zeker als je met meerdere mensen gaat. Ga je met het vliegtuig? Het is dan slim om meerdere websites te bekijken en te onderzoeken wat het goedkoopst is (binnenkort zal ik meer specifieke tips delen voor het zoeken naar vliegtickets). Er zijn verschillende vergelijkingssites waarmee je snel en handig kunt zien welke maatschappij de goedkoopste tickets aanbiedt. Het is ook aan te raden om te kijken welke tijd en welke datum het goedkoopst is. Als je niet perse aan een specifieke datum bent gebonden kan het goedkoper zijn om een dag eerder of later te vertrekken. Hetzelfde geldt voor de trein, op een ander tijdstip of een andere datum kan voordeliger zijn.foto hotelkamer london
  2. Je weet wanneer je gaat? Op zoek naar een hotel! Een belangrijke tip voor het zoeken van een hotel is om een plattegrondje van de stad erbij te pakken. Aangezien je bij een stedentrip vaak niet heel lang in een stad bent is het fijn om redelijk in het centrum te slapen. Op deze manier ben je weinig reistijd kwijt om die leuke stad te ontdekken. Mocht je met de auto gaan kijk dan of er een gratis parkeerplaats bij zit. Het is ook aan te raden om te kijken naar andere faciliteiten die het hotel biedt. Persoonlijk vind ik het bijvoorbeeld fijn om ontbijt bij het hotel te hebben. Ik raad je aan om je wensen osp een rijtje te zetten en te checken of het hotel deze faciliteiten biedt zodat je niet voor onwelkome verrassingen komt te staan.foto berlijn reichstag
  3. Yes, je hebt geboekt! Wat is er allemaal te doen in die leuke stad waar je binnenkort een paar dagen zult zijn? Maak een lijstje met alle bezienswaardigheden die je wilt bezoeken. Reisboekjes kunnen je hierbij helpen (persoonlijk raad ik de 100% boekjes aan), maar ook internet kunnen een bron van inspiratie zijn. Zelf struin ik altijd Pinterest af voor de leukste (vaak onbekende) hotspots en onderweg kom je ook nog altijd leuke tips tegen. Zo vond ik via Pinterest een te gekke ijssalon in Budapest. Op deze manier zie je de populaire bezienswaardigheden (iedereen wil natuurlijk de Eiffeltoren, de Big Ben en de Ramblas zien), maar kun je ook de leukste onbekende hotspots bezoeken.Foto ijsje budapest
  4. Een tip dat op de vorige tip volgt: noteer de openingstijden van de verschillende hotspots van je lijstje. Natuurlijk, een park kun je in principe dag en nacht bezoeken, maar een museum of dat ene winkeltje is niet 24/7 open. Het is aan te raden om de openingstijden op te schrijven zodat je niet voor dichte deuren komt te staan en dus niet teleurgesteld wordt. Op deze manier kun je je tripje een beetje plannen om er alles uit te halen. Afgelopen weekend waren wij in Berlijn en in Duitsland zijn veel dingen gesloten op zondag. De winkels en andere bezienswaardigheden die op zondag gesloten waren bezochten wij op zaterdag of maandag en op zondag hebben wij heerlijk genoten van leuke dingen die wel op zondag geopend waren!Parijs eiffeltoren nacht
  5. Bedenk van te voren of je van plan bent om veel van het openbaar vervoer gebruik te maken. Het openbaar vervoer is voor veel steden anders geregeld. Zo heb je in Londen de Oystercard (een soort ov-chipkaart) en in Berlijn werken ze met losse kaartjes of dagkaarten. Als je van plan bent om veel met openbaar vervoer te reizen is het voordelig om een dag-of weekkaart te kopen, hierdoor zul je in veel gevallen veel geld besparen. Ben je meer fan van de benenwagen is het vaak goedkoper om af en toe een enkeltje te kopen en de rest lopend af te leggen. Zeker als je hotel in het centrum gelegen is, is dit aan te raden.Foto hamburger berlijn
  6. Dit is een tip die ik vaak zelf nog vergeet: neem niet te veel. De kans is erg klein dat je in een stad terecht komt waar geen enkele winkel zit. Je zult altijd wel een winkel vinden waar je een fles shampoo, een tube tandpasta of een schoon shirtje kunt kopen. Op deze manier neem je op de heenweg niet te veel mee en kun je misschien zelfs nog een leuke souvenir of een te gekke tas kopen. Zeker als je met het vliegtuig reist ben je vaak gebonden aan vaste formaten en dan is het zeker een aanrader om op de heenweg niet met een overvolle koffer te reizen (als je met de auto reist, is dit natuurlijk geen probleem en heb je genoeg ruimte om allerlei zooi mee te nemen! ;))foto ik dom milaan
  7. Eigenlijk is de allerbelangrijkste tip om gewoon te genieten. Iedereen beleeft een stad op een andere manier. Mensen kunnen je natuurlijk helemaal vol gooien met allerlei tips die je ‘perse’ in die stad gedaan moet hebben, maar als jij het heerlijk vindt om een hele dag in een park te liggen, wie houd je dan tegen? Het is jouw stedentrip en ga lekker doen wat jij wilt.

Zo. Dit waren wat tips om zoveel mogelijk uit je stedentrip te halen. Ga jij binnenkort nog een leuke stad bezoeken? Laat je me weten waar je heen gaat?

Heb jij nog tips om alles uit je stedentrip te halen?

Liefs,
Marleen

Ps. Ik heb random foto’s van allerlei stedentrips uit verschillende mappen getrokken, ha! Sommige zijn behoorlijk oud, dus vandaar de soms wat vage foto’s!

You may also like

1 reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.