Prison Escape in Rotterdam (+WIN)

Mijn vriend en ik zijn dol op escape rooms. We zijn al 4 keer ‘ontsnapt’ in Nederland en ook hebben we een keer een kamer bezocht in Boedapest (binnenkort lees je hier meer over!). Op onze bucket list stond ook al een tijdje de Prison Escape in de Noordsingel Gevangenis in Rotterdam. Begin augustus was het zover: we werden opgesloten in de gevangenis!

Wat is de Prison Escape Rotterdam?
In de Prison Escape Rotterdam wordt je voor drie uur opgesloten in een echte gevangenis en waar je moet proberen uit te breken. Je speelt een hoofdrol in je eigen gevangenisfilm en je doet er alles aan om te ontsnappen!
image

Onze ervaring
Van te voren kregen we een officiële oproepkaart thuisgestuurd om onze gevangenisstraf van 10 jaar uit te zitten in de Noordsingel Gevangenis in Rotterdam. We moesten er een kwartier van te voren zijn en we stonden ruim op tijd voor de gevangenispoort: we wilden natuurlijk niet te laat komen! 😉 Samen met een heleboel anderen stonden we te wachten op het moment dat we daadwerkelijk opgesloten werden. Een kleine kriebel van spanning ging toch wel door ons heen!Groepsfoto prison escape

Rond 10:30 werden we een voor een naar binnen geroepen en vanaf het moment dat je een voet binnen de hekken neerzet begint het spel. De bewakers (goedgetrainde acteurs) behandelen je als echte gevangene, er wordt naar je geschreeuwd en ik zat al om mee heen te kijken of ik Michael Scofield ergens zag! De acteurs doen er echt alles aan om de beleving helemaal compleet te maken zodat je je voor even in een echte gevangenis waant. Je krijgt een overall aan, er wordt een mugshot gemaakt (sexy, vind je niet?) en je wordt opgesloten in een echte cel! O, en ik heb me moeten opdrukken…Collage mugshot prison escape

Over de gevangenis zelf mogen we niet al te veel zeggen (anders zijn de verrassingen natuurlijk ook weg), maar ik wil wel wat algemene tips geven.

 • De Prison Escape is het leukst als je met een groep(je) bent. Wil je een beetje succesvol zijn dan is samenwerken een must en met hoe meer mensen je zelf bent hoe makkelijker dit natuurlijk gaat. Zelf ben ik niet zo’n held om op wildvreemden af te stappen dus zelf vond ik het iets minder. Mijn vriend vind dit niet zo erg en daardoor stond hij ook als een van de eerste buiten! De ervaring zelf was echt te gek en het is zeker leuk om een keer mee te maken, maar het proberen om te ontsnappen vond ik persoonlijk niet zo heel spectaculair (misschien komt dat omdat ik zelf niet ontsnapt ben).
 • Grijp alles wat je pakken kunt want je zou het wel eens nodig kunnen hebben… 😉
 • Trek makkelijke kleding aan. Je krijgt een overall aan zodat je kleren niet vies worden, maar het is niet aan te raden om bijvoorbeeld op hoge hakken of een te strakke spijkerbroek de gevangenis in te gaan.
 • Neem eventueel een extra shirtje mee. Wij gingen er na nog wat winkelen in Rotterdam en ik was blij dat ik een ander shirtje kon aantrekken want ik was behoorlijk bezweet na de het hele gevangenisgebeuren!
 • De Prison Escape is niet goedkoop. Dit komt onder andere omdat er echt veel acteurs rondlopen om er een te gekke beleving van te maken! Op sommige momenten verwachtte ik bijna dat Michael Scofield om het hoekje zou kijken! 😉 De Prison Escape is al een hele gave beleving op zich en ik mag het voor één van jullie nog leuker maken! In samenwerking met Real Life Gaming mag ik een beleving weggeven voor 2 personen! Lees hieronder wat je daar voor moet doen!

Mocht je Escape Rooms leuk vinden dan is de Prison Escape ook erg leuk om te doen. Zeker de hele experience rondom de gevangenis zorgt ervoor dat je je even op de set van Prison Break waant.

imageWat moet je doen om kans te maken op twee kaartjes voor de Prison Escape?
Om kans te maken op de tickets deel je de actie op één van je sociale media kanalen. (Deel je via meerdere sociale media kanalen dan vergroot je natuurlijk je kansen!)

 • Reageer onder dit artikel met wie jij zou willen uitbreken. Reageer met een geldig e-mailadres zodat ik contact met je kan opnemen als je wint.
 • Like Favoritez op Facebook en tag degene met wie jij uit de Noordsingel Gevangenis zou willen breken onder de foto!
 • Volg Favoritez op Twitter, tag Favoritez EN de persoon met wie jij wilt uitbreken in een tweet en maak kans!

Let op: Ik kan maar één keer een beleving voor twee personen weggeven dus alle deelnemers van de site, Facebook en Twitter worden in een grote hoed gegooid en daaruit wordt een naam getrokken. Doe je via verschillende kanalen mee wordt je naam meerdere keren in de hoed gegooid 😉

Je kan meedoen met deze actie tot 18 september 23:59 uur. Daarna neem ik persoonlijk contact op met de winnaar.

Succes!

Liefs,
Marleen

Ps. Ik zou het leuk vinden als je mij ook zou volgen via Bloglovin, Facebook en Twitter (als je dat hierboven nog niet gedaan hebt, natuurlijk)!

You may also like

4 reacties

 1. Lieve Marleen,

  Wat een mooi stuk heb je geschreven! Ik zou heel graag met Marco Hofman in deze Escape Room een kijkje willen nemen!!

  Groetjes Monic

 2. Ik zou gewoon graag met mijn zusje willen. Waarom omdat wij zo beetje bijna alles escape rooms in pixel land(op de computer) hebben uitgespeeld. En dit anders is dan pixels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.