Travel: Vijf te gekke dingen in Bali!

Twee weken geleden kon je mijn top 5 lezen van de prachtige dingen die we hebben gedaan in Sri Lanka, maar Sri Lanka was niet de eerste verre reis die we hebben gemaakt. Vorig jaar gingen mijn vriend en ik naar het prachtige eiland Bali. Met mijn foto-album en mijn herinneringen ging ik aan de slag om mijn top 5 van Bali aan jullie te laten zien! 

Bali heeft, net als Sri Lanka, ontzettend veel dingen die je kunt doen en waarvan je er een heleboel ook zeker niet moet laten, maar omdat dit artikel natuurlijk geen 10.000 woorden kan bevatten houd ik het bij de vijf dingen die je niet mag overslaan!

Schildpadden
Op nummer 5 staat ons tochtje naar het schildpaddeneiland, gecombineerd met het vrijlaten van onze eigen babyschildpadjes. We werden opgehaald en naar een strandje gebracht waar we met een privébootje konden snorkelen. Helaas was het meer bootjes dan vissen, dus we hebben niet heel lang in het water gelegen. Daarna bracht het bootje ons naar het schildpaddeneiland, waar een gids ons opwachtte. Samen met deze aardige man liepen we een rondje over het terrein langs allerlei dieren. We mochten een grote schildpad aaien en een kleine schildpad vasthouden. Maar naast de schildpadden waren er ook een heleboel andere dieren op het eilandje. We zijn op de foto geweest met een python, een uil, een toekan en een leguaan. Ook kon je foto’s maken van een heel schatje babyaapje, immens grote vleermuizen (ik was niet zo’n fan) en een grote salamander (ook niet echt mijn favoriet). Het was echt superleuk om al die dieren te zien en vooral te zien dat ze best enthousiast reageren op mensen. Nadat we wat hadden gedronken met onze gids gingen we terug met ons bootje en werden we daarna weggebracht naar ons hotel.Bali collage schildpadden

Die dag hebben we ook onze eigen babyschildpadjes, Olaf en James (onze inspiratie liet ons die dag een beetje in de steek), vrijgelaten. Via Facebook volgde ik al een tijdje de pagina van de Bali Sea Turtle Society (BSTS, zeker een aanrader om te volgen als je naar Bali gaat!), maar onze hele vakantie waren er nog geen enkele schildpadjes vrijgelaten. Tot die dag. Toen we terugkwamen van het schildpaddeneiland, checkte ik Facebook en zag dat die middag 400 schildpadjes terug werden gezet in zee. Met onze camera in de aanslag liepen wij over het strand naar Kuta, waar de schildpadjes werden vrijgelaten. Na eventjes wachten konden we onze eigen schildpadjes ophalen en toen liepen we met z’n allen naar zee. Tegelijk werden alle schildpadjes op het strand gezet en begon hun tocht terug naar zee. Het was zo lief om al die kleine beestjes richting zee te zien kruipen. Door het water werden een aantal weer teruggegooid, maar al gauw waren alle schildpadjes in zee verdwenen. Dag Olaf en James!

Ubud
Op naar nummer 4. Wij hebben twee dagen het eiland verkent met een privéchauffeur. Voor ongeveer €40 heb je dan een hele dag een auto met chauffeur tot je beschikking die je overal heen brengt. Ideaal en zeker een aanrader mocht je ooit naar Bali gaan. Op deze manier kun je het eiland makkelijk en snel ontdekken zonder te wachten op andere toeristen. Die twee dagen hebben we hele mooie dingen gezien, maar beide dagen zijn we een paar uurtjes naar het centrum van Ubud geweest. Ubud is de culturele stad in Bali en je kunt daar allerlei leuke en mooie souvenirtjes kopen. Helaas heb ik geen foto gemaakt van de markt en winkeltjes in Ubud, maar het ziet er heel idyllisch uit. Tijdens die twee keren heb ik een heleboel leuke dingetjes gekocht. Twee gekleurde boeddha’s, onderzetters, een hemdje, een linnen tas en leuke sleutelhangers. Ik ben vooral heel blij met mijn gekleurde boeddha’s, die een plekje in mijn boekenkast en in onze woonkamer hebben gekregen. Mocht je ooit naar Bali gaan en je bent op zoek naar leuke souvenirs, ga naar Ubud!

Raften
Mijn nummer 3 in deze top 5 is het raften. Eerst was ik een beetje huiverig omdat de foto’s die je van te voren ziet, best wel ruig zijn. Maar mijn vriend had mij overgehaald en wat ben ik daar blij om! (Ook dit jaar hebben geraft in Sri Lanka en het was weer geweldig!) Het was een supermooie ervaring en tijdens onze drie uur durende tocht hebben we een heleboel mooie dingen gezien. De rivier waar je doorheen gaat, stroomt langs rijstvelden en langs de groenste en mooiste velden en bergen die ik ooit had gezien. We hadden een tussenstop bij een kleine waterval waar we iets hebben gedronken. Hier hebben we een paar mooie foto’s kunnen maken waarna we weer verder gingen. Het was echt supergaaf en ik heb geen moment spijt gehad, zelfs niet toen we van een waterval werden afgegooid. 😉 Raften was ook helemaal niet duur. Voor ongeveer €20,- per persoon werd je opgehaald van je hotel, zat je drie uur in een bootje en kreeg je achteraf ook nog een lunch! Mocht je ooit in Bali zijn, twijfel niet maar ga echt raften! Je zult er geen spijt van krijgen…Bali raften

Bali Safari and Marine park
Mijn nummer 2 was onze dag in het Bali Safari and Marine Park. Ook deze keer werden we weer met een bus opgehaald en naar het safaripark gebracht. Het was in principe een grote dierentuin met een aantal shows, maar de sfeer en de aankleding die er was zorgde ervoor dat je bijna vergat dat je in een park rondliep. We hebben twee shows gezien, we hebben gezien hoe olifanten werden gewassen en hoe de prachtige witte tijgers werden gevoerd. Ook zijn we op de foto geweest met een hele lieve chimpansee die iedereen een knuffel wilde geven, met een schattig beestje waar we de naam nog steeds niet van weten en met een babyleeuwtjes (ook al was hij (of zij) niet echt meer een baby meer). Daarnaast hebben we ook nog een safaritour gedaan door het park. Daarmee kwamen we langs allerlei soorten wilde dieren, van leeuwen tot giraffen en van tijgers tot de neushoorn. Het was echt mooi om al die dieren zo in het wilde te zien leven. Het safaripark was een hele mooie ervaring en we kunnen nu niet wachten om naar Zuid Afrika te gaan om op een echte safari te gaan haha.Bali collage safari parkBali tijger

Olifanten
En dan mijn echt favoriet van onze vakantie naar Bali was het rijden op de olifant. Aan het eind van onze eerste dag met een chauffeur zijn we gestopt bij de Bali Zoo om op een olifant te mogen rijden. Het was niet goedkoop, maar ik vond het de prijs dubbel en dwars waard! Het is echt heel bijzonder om op zo’n groot en prachtig beest te rijden (in Sri Lanka was het zelfs nog mooier!). Mijn olifant heette Adele en op haar rug hebben we een mooie toch gemaakt langs de andere olifanten, door het water waardoor ik bijna natte voeten kreeg en langs een stal waar Adele iets te eten pakte. Na een half uurtje stapten we af en mochten we nog op de foto met deze prachtdieren. Dit was echt iets om nooit te vergeten!Bali olifante

Dit was mijn top 5 van onze vakantie naar Bali. Mochten jullie nog meer leuke dingen willen weten die je op dit eiland kan doen, feel free to ask! 🙂

Zijn jullie wel eens op Bali geweest? Wat was jullie mooiste ervaring?

Liefs,
Marleen

You may also like

2 reacties

  1. Hallo Marleen,

    Dat ene dier waarvan je de naam niet weet is een ‘Binturong’ oftewel een beermarter. Ik ben ook in het park geweest en heb me ook lange tijd afgevraagd wat het nu ook alweer was! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.