Travel: Tafelboeken van Lonely Planet

Zoals jullie ondertussen al weten ben ik dol op reizen EN op boeken! Wat is nu beter dan een combinatie van deze twee? Lonely Planet heeft naast heul veul reisboekjes van verschillende bestemmingen ook een aantal grote tafelboeken waar bijvoorbeeld de mooiste bestemmingen in staan. Wij hebben drie van deze prachtige boeken en vandaag deel ik waarom ook jouw koffietafel (of boekenkast) niet zonder deze boeken kan! 

Onbewust ben ik altijd op zoek naar nieuwe plekken om te ontdekken en ik vind heerlijk om bijvoorbeeld op Pinterest (volg je mij daar al?) op zoek te gaan naar nieuwe bestemmingen waar ik ooit nog heen wil gaan. De boeken van Lonely Planet helpen hier zeker een handje bij, want deze boeken staan vol met foto’s van de mooiste plekken ter wereld!Tafelboeken 4

Ultimate Travelist
Als eerst kochten we het boek Ultimate Travelist. In dit boek staan alle plekken die je eigenlijk wel een keer gezien moet hebben in je leven. In het boek worden 500 mooiste plekken op aarde besproken, met de prachtigste foto’s! Op nummer 2 staat bijvoorbeeld het Great Barrier Reef in Australië, de Niagara Falls in Canada staan op 106 en het Grand Palace in Bangkok, Thailand staat op 499. Prachtige bestemmingen aan de andere kant van de wereld, maar er staan ook genoeg plekken dichterbij huis tussen. Wat dacht je van de Notre Dame in Parijs (nummer 55), de Sint Pietersbasiliek in Rome (85) en ons eigen Anne Frank huis (59) en Rijksmuseum (178)? Genoeg plekken die je dus zonder een enorme bankrekening kunt bekijken!

Wij hebben de Engelse variant van het boek en op dit moment kun je het boek met bijna 40% korting bestellen bij Bol.com! Mocht je de Nederlandse variant willen moet je nog eventjes geduld hebben. Dit boek verschijnt op 5 september en kun je al in huis hebben voor €29,99! Het perfecte boek voor op je koffietafel of om als cadeau te geven.Tafelboeken 2

You Only Live Once
Wij waren direct fan van de Ultimate Travelist en het duurde niet lang voordat wij ook het andere tafelboek van Lonely Planet hadden besteld. In dit boek worden allerlei ervaringen gedeeld die iedereen eigenlijk wel moet hebben meegemaakt. Het boek is opgedeeld in activiteiten die je in een uur, een dag, een week, een maand of een jaar kunt doen. Ook dit boek staat vol met prachtige afbeeldingen waardoor je het liefst nu op pad wil gaan. Tijdens het doorbladeren van dit boek heb ik een prachtige boomhut in Zweden aan mijn lijstje toegevoegd, maar ook zou ik nog heel graag in het Ashford Castle in Ierland willen slapen en het Poollicht zien in het noorden van Noorwegen.

Ook dit boek kun je nu met een fikse korting kopen via Bol.com! Ik weet niet of het boek ook een Nederlands broertje krijgt, maar tot die tijd mag de Engelse variant niet ontbreken!tafelboeken 1

Wereldwonderen
Het laatste boek hebben pas geleden aan onze verzameling toegevoegd. Op het Boekenfestijn in Apeldoorn viel mijn blik op dit tafelboek en al gauw belandde hij in mijn mandje. Natuurlijk nam ik het boek en ook al is dit boek iets kleiner dan de andere twee, toch staat ie prachtig!

Dit boek is wel Nederlandstalig en bevat alle wonderen die onze wereld heeft. Het wordt opgedeeld onder natuurwonderen en bouwkundige wonderen. In totaal staan er 50 wereldwonderen in het boek, met beschrijvingen wat ze zijn, waarom ze zo mooi zijn en hoe je er kunt komen met tips.

Ik ben het hele boek doorgegaan en ik kwam er achter dat ik nog niet heel veel wereldwonderen heb gezien, haha! Alleen de Eiffeltoren in Parijs, de Sagrada Familia in Barcelona en het Colosseum in Rome heb ik mogen afstrepen. Maar ik hoop ook ooit nog de Mount Everest, de Grand Canyon, de Chinese Muur en de Taj Mahal te zien. Net zoals de ander boeken staat dit boek ook vol met prachtige foto’s.

Op dit moment is het boek niet nieuw te bestellen, maar volgens Bruna verschijnt er op 18 oktober een nieuwe druk, dus dan kun je het boek voor €17,50 al in huis hebben!

Heb jij al een tafelboek van Lonely Planet of ben je van plan er nu eentje aan te schaffen?

Liefs,
Marleen

You may also like

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.