Er was eens een prins – Rachel Hauck

Ik heb een abonnement bij de bibliotheek, maar eigenlijk kom ik hier alleen maar om een gereserveerd boek op te halen. Het is echt onwijs lang geleden dat ik ‘zomaar’ een boek uit de bibliotheek heb geleend. Tot twee weken geleden. Dit boek stond al een tijdje op mijn TBR-lijstje en toen ik in de bibliotheek liep viel mijn oog op dit boek. Ik besloot het boek mee te nemen en las het eigenlijk direct!

Susanne en Nathaniel leven in totaal verschillende werelden. Zij is een doodgewoon meisje, hij de troonopvolger van Brighton Kingdom. Als ze elkaar ontmoeten tijdens een vakantie slaat de vonk over. Maar na een paar heerlijke weken moeten ze afscheid nemen. Nathaniel moet terug, om te trouwen met de bruid die zijn familie voor hem gekozen heeft. Susanne blijft achter met een gebroken hart. Nathaniel staat voor een ultiem dilemma: zijn koninkrijk of de liefde?

Laat ik beginnen met dat ik dol ben op sprookjes! Ik heb de films The Princess Diaries en The Prince & Me (alle delen) echt heel vaak gezien en elk boek waar een leuke prins in voor komt lees ik! Ik vond het ook erg leuk om te lezen dat Suzanne en Nathaniel echt in compleet verschillende werelden leven.

Nate is de kroonprins van een klein koninkrijk in Europa en gedraagt zich soms behoorlijk uit de hoogte. Maar dit is niet vervelend om te lezen, het is juist begrijpelijk. Je leest het uit boek uit het perspectief van Suzanne en van Nate. Vooral de stukken uit Nate geschreven voegen veel toe aan het verhaal, omdat je al zijn dilemma’s als toekomstige koning leest. Hij twijfelt over veel zaken en die twijfels worden erg geloofwaardig overgebracht.

Suzanne krijgt een heleboel voor haar kiezen voordat ze Nate ontmoet. Haar vriend verbreekt de relatie, ze verliest haar baan en ze moet weer bij haar ouders in de zaak gaan werken. Ondanks alles blijft ze positief, met de nodige inzakmomentjes, en ze gaat absoluut niet bij de pakken neerzitten. Soms was haar positiviteit een beetje irritant want hierdoor werd ze behoorlijk onbaatzuchtig, wat weer een beetje ongeloofwaardig werd.

Het enige grote minpunt aan dit boek vond ik het geloof. Ik heb respect voor mensen die een bepaald geloof aanhangen, maar zelf heb ik hier helemaal niets mee. Beide personages in dit boek zijn erg katholiek en dit kwam ook veelzijdig naar voren. Dit haalde mij zodanig uit de leesflow dat ik er op bepaalde momenten geïrriteerd door was. Doordat de auteur God echt in het middelpunt zet van haar boeken, ga ik denk ik de volgende delen van de serie niet lezen.

Ik heb echt genoten van het heerlijke romantische verhaal tussen een prins en een gewoon meisje. Echt een heerlijk sprookje! Wat jammer was is de centrale rol die God en het katholieke geloof spelen.

Ben jij een fan van hedendaagse sprookjes?

Liefs,
Marleen

Titel: Er was eens een prins ♥ Auteur: Rachel Hauck ♥ Pagina’s: 365 ♥ Uitgeverij: VBK ♥ ISBN: 9789029724319 ♥ Waardering: ***

You may also like

1 reactie

  1. Echt een boek om mee te nemen als je op vakantie gaat. . . . .waar je dus lekker bij weg kunt dromen. Laat ik toch nog nog gaan ,dus deze wil ik wel mee in de koffer.

    Groetjes Herma

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.