Musical: The Bodyguard

Naast lezen en reizen ben ik dol op musicals. Toen ik een klein meisje was ging ik al regelmatig naar het theater, maar ook samen met mijn vriend bezoek ik zo vaak mogelijk een nieuwe musical. Afgelopen maand hadden we kaartjes voor de musical The Bodyguard. Vandaag vertel ik je wat ik er van vond!

Laat ik beginnen met dat ik de film The Bodyguard nooit heb gezien. Nadat we in maart kaartjes hadden gekocht was ik van plan om de film te kijken, maar het is er nooit van gekomen. Ik ging dus volkomen blanco naar het Beatrix theater in Utrecht. Wel was ik heel nieuwsgierig naar de cast en de liedjes. Ik wist dat de liedjes van Whitney Houston werden gebruikt, en kom op, dat mens had een ongelofelijke strot!

Frank Farmer, voormalig secret service agent, wordt ingehuurd om superstar Rachel Marron te beschermen tegen een onbekende stalker. Kan hij het gevaar op afstand houden? Of zorgt de aantrekkingskracht tussen hen voor een veel grotere uitdaging?

Zoals ik al zei had ik van te voren geen idee waar de musical over zou gaan. Ja, het zou over een bodyguard gaan die verliefd wordt op een zangeres, maar verder wist ik niets. Ik vond het verhaal echt leuk en door de liedjes kreeg het verhaal een extra dimensie. Zoals in elke musical wordt er veel gezongen, maar door de bestaande liedjes door het verhaal te plaatsen wordt het verhaal op een leuke manier verteld.the bodyguard fotocollage

Het decor was simpel maar mooi. Voor de verandering zat de band niet onder het podium verstopt, maar ze zaten aan de zijkant waar je ze door gordijnen soms kon zien zitten. Erg leuk! Op het podium zat een soort lopende band (zo’n ding die je ook op het vliegveld hebt) ingebouwd waardoor een aantal dansacts iets extra’s kregen.

Frank Farmer, de bodyguard werd gespeeld door Mark van Eeuwen. Hij was een geweldige stugge man en hij speelde zijn rol echt goed. Helaas was Romy Monteiro afwezig op de avond dat wij er waren, maar haar understudy April Darby was ook erg goed. Ik keek uit naar Romy omdat ik vooral erg benieuwd was naar haar uithaal in ‘I Will Always Love You’, maar April Darby deed echt niet voor haar onder.

Een ander geweldig personage was Sy Spector. Hij werd gespeeld door Patrick Martens en Patrick speelde zijn rol voortreffelijk. We hebben vaak, samen met de rol van de zaal, in een deuk gelegen om het typetje dat hij speelde.

The Bodyguard is echt een geweldige musical met een goede cast en heerlijke liedjes. De musical is verlengd tot oktober dus mocht je m nog niet gezien hebben: GA! Het is echt een must-see voor alle musicalliefhebbers!

You may also like

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.