Travel: Vijf dingen die je niet mag missen in Sri Lanka

Zoals je in mijn allereerste post kon lezen ben ik gek op reizen en daarom verschijnt er elke vrijdag een reisblog online! Denk bijvoorbeeld aan verslagen van reizen die ik heb gemaakt, tips voor de leukste hotspots in te gekke steden, de leukste reisboeken en ook zul je binnenkort mijn Travel Bucket List hier kunnen lezen!

Vandaag deel ik met jullie de vijf dingen die je absoluut niet mag missen in Sri Lanka.

Van 24 juni tot 11 juli waren wij deze zomer in het prachtige land Sri Lanka! We hadden via een reisorganisatie een rondreis van 19 dagen geboekt en met een privéchauffeur verkenden wij bijna drie weken dit veelzijdige eiland. Sri Lanka is echt de perfecte locatie voor een veelzijdige vakantie. Je hebt er prachtige stranden, hoge bergen, theeplantages zover als je kunt kijken en ook kun je op verschillende plekken wilde dieren, zoals olifanten, spotten! In de tijd dat wij Sri Lanka verkenden hebben we ongelofelijk veel en vooral mooie plekken gezien, maar als ik een heel verslag van onze reis hier zal delen zul je morgen nog niet klaar zijn met lezen… 😉 Daarom deel ik onze top vijf!

 1. Met stip op 1 staat Pinnawela. Pinnawela is een olifantenweeshuis waar gehandicapte of verstoten olifanten worden opgevangen. Wij zijn zelf niet naar het commerciële weeshuis geweest, maar naar de kleinschalige Millennium Elephant Foundation. Deze tip kregen we van onze chauffeur en we hebben hier helemaal geen spijt van gehad! Natuurlijk kunnen we geen oordeel vellen over het weeshuis omdat we daar niet zijn geweest, maar Millennium is echt een aanrader. Het welzijn van de olifanten staat hier echt voorop en dit kun je ook echt merken als je hier rondloopt. Je krijgt een rondleiding waarbij je iets leert over de geschiedenis van de olifant, je mag een ritje maken waarna je ‘jouw’ olifant mag voeren en wassen! Het was echt onwijs gaaf en voor mij staat dit echt bovenaan mijn top 5!

  Millenium Elephant Foundation in Pinnawela
  Millenium Elephant Foundation in Pinnawela
 2. Op 2 staat eigenlijk ook de olifant centraal, want wat je absoluut niet mag missen in Sri Lanka zijn de National Parks. Tijdens onze reis hebben wij twee parken bezocht en ze zijn allebei zeker de moeite waard! Minneriya National Park heeft een prachtige groene omgeving met prachtige bomen, geweldige vogels en een enorm meer. Daar hebben we ‘maar’ drie olifanten gespot, maar normaal gesproken lopen er zo’n 80 à 100 olifanten rond. Jala National Park staat bekend op zijn grote olifantenpopulatie en ook kun je hier soms luipaarden spotten. Wij hebben het geluk gehad om er een heleboel olifanten (waaronder little ones! Het schattigste wat je ooit hebt gezien!) te zien, maar wij hebben ook een luipaard gespot! Check de foto’s hieronder, die zeggen meer dan ik hier kan zeggen!

  Drie foto's links gemaakt in Minneriya, vier foto's rechts in Yala
  Drie foto’s links gemaakt in Minneriya, drie foto’s rechts in Yala
 3. Een ander hoogtepunt van onze reis is de Horton Plains. Ook dit is officieel een National Park, maar hier spot je geen dieren zoals in Minneriya en Yala. Dit park is vooral voor de prachtige natuur en uitzichten. Op de Horton Plains kun je een wandeling maken van ongeveer 9 kilometer waarbij je langs World’s End komt, een afgrond van 870 meter, letterlijk het einde van de wereld, en de Baker’s Fall, een van Sri Lanka’s mooiste watervallen. Tip: Ga vroeg op pad, op deze manier is het nog niet te warm en belangrijker nog niet zo druk. Wij vertrokken zelf om 5:00 uur bij het hotel en waren om 6:00 in het park. Op deze manier zie je ook een prachtige zonsopgang als je de bergen inrijdt!

  Horton Plains
  Horton Plains
 4. Wat ook absoluut een aanrader is het bezoeken van een school. Dit is natuurlijk niet iets wat je alleen maar in Sri Lanka kunt doen, maar dit was voor ons de eerste keer dat wij zoiets hebben gedaan en we zijn eigen verrast door de positiviteit en dankbaarheid van de leerlingen en docenten! Onze chauffeur had voor ons geregeld dat we een klein, plaatselijk schooltje konden bezoeken en van te voren hadden we een lading potloden, gummetjes en puntenslijpers gekocht. We werden onthaald alsof we ongelofelijk belangrijk waren (op dat moment voelde ik me even een prinses, ha!) en we mochten bij elk klaslokaal naar binnen. Het allerleukste vond ik de kleuterklasjes (cuties!). De jongste leerlingen van de school waren ongelofelijk enthousiast en heel erg blij met onze cadeautjes. Ze zongen liedjes voor ons en ik heb zelfs twee tekeningen gekregen! Ik werd echt helemaal warm van binnen door alle lieve kindjes daar!

  Bezoeken van een school
  Bezoeken van een school
 5. Wat ook zeker niet mag ontbreken tijdens je reis naar Sri Lanka is de treinreis van Kandy naar Ella. Men zegt dat dit de mooiste treinreis ter wereld is en het is werkelijk prachtig! Het gaat er zo anders aan toe dan in Nederland, echt een hele wereld van verschil! Mensen hangen uit de raampjes en tijdens het eerste stukje van de reis heb ik zelfs met mijn benen over de rand in de deuropening gezeten, heel bizar! Maar ook de omgeving is prachtig, je komt langs rijstvelden en dorpjes met kleurige huisjes! Je kijkt echt je ogen uit!

  Treinreis van Kandy naar Ella
  Treinreis van Kandy naar Ella

Dit was mijn top 5 van de te gekke dingen die we in Sri Lanka hebben gedaan. In de toekomst zal ik ook zeker nog wat tips delen voor de voorbereidingen en tijdens je reis naar dit prachtige eiland. Mocht je in de tussentijd nog vragen hebben, stel ze gerust in een reactie of stuur een privéberichtje en misschien kan ik je hierbij helpen!

Volgende week vrijdag een nieuwe travelblog! Zie ik je dan?

Liefs,
Marleen

You may also like

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.